Opera Copiilor

Despre Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe. Anual, cele peste 700 de evenimente din stagiune sunt savurate la sediu de peste 220 000 de spectatori. De acum, accesul la producțiile noastre este disponibil și online, astfel încât Opera Copiilor să ajungă în casele românilor de pretutindeni.

Proiecte OCC


Copii pentru Copii

Campanie de colectare haine și jucării, alimente neperisabile, produse de igienă și curățenie și alte obiecte pentru familiile din România afectate de inundațiile din 2020.

Detalii Campanie, aiciCopii_pentru_Copii
Telefon:  0740.116.554

Căpșunariul Copiilor 

🍓Căpșunariul Copiilor presupune achizițonarea unui dispozitiv original, plin cu căpșuni ecologice, plantate și îngrijite de oameni din echipa Operei Comice pentru Copii. Fiecare căpșunariu este unic, un adevărat personaj, care așteaptă să-și primească numele de la cel care îl adoptă. El poate fi luat acasă din primul moment sau oricând pe parcursul anului, dar există și varianta ca personajul drăgălaș să fie păstrat și îngrijit în Grădina Operei Comice pentru Copii. De asemenea, copiii vor primi vești despre prietenul lor și aventurile sale din Căpșunariul Copiilor, despre cântecele de la școala căpșunilor sau poeziile recitate pentru CăpșuMama și CăpșuTata.🍓

Detalii Campanie, aici: Căpșunariul_Copiilor
Contact: capsunariu@operacomica.ro

0374.267.777 - ”Alo, Opera Copiilor”?

Campanie desfășurată în parteneriat cu Orange și While1 Software, prin care copiii pot suna și sta la povești cu personajele lor preferate din spectacolele OCC. Micii doritori, cu acordul părinților, pot apela numărul de telefon 0374.267.777, cu tarif normal, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 - 16:00, și vor intra în dialog cu unul dintre personajele din spectacolele Operei Comice pentru Copii. Pot adresa oricâte întrebări doresc și vor afla întreaga poveste din spatele personajului și al spectacolului.

Telefon0374.267.777
Program: Luni - Vineri; 10:00 - 16:00;
Detalii Campanie, aici
: Alo_Opera_Copiilor


Magazinul OCC
Cele mai interesante produse promoționale și jocuri pentru întreaga familie se găsesc doar la Magazinul OCC, unde ai mereu liber la joacă și distracție!

Program: Sâmbătă - Duminică, 10 - 19
Contact
: 0751.186.012, magazin@operacomica.ro

Escape Room 

Puzzle-uri, ghicitori și multe provocări, toate te așteaptă în cele două camere tip Escape Room de la OCC. Strânge-ți gașca de prieteni și vino să afli dacă poți dezlega misterul într-un timp record.

Program: Sâmbătă - Duminică, 10 - 19 (și în timpul săptămânii, cu programare prealabilă)
Contact
: 0751.092.780, escaperoom@operacomica.ro

Aventura Parc 

Dacă ești dornic de distracție și adrenalină, atunci Aventura Parc este locul potrivit pentru tine. Spiritul de aventură îți va fi pus la încercare pe peretele de escaladă sau pe tiroliene. Să înceapă provocarea!

Program: Sâmbătă - Duminică, 10 - 19 (primăvara - toamna)
Contact
: 0751.092.785, aventuraparc@operacomica.ro

Taberele OCC

În vacanța mare, Opera Comică pentru Copii te invită în Taberele de Vară OCC, organizate în curtea noastră spațioasă. Copiii participă la jocuri și activități interactive, sub supravegherea coordonatorilor taberei, beneficiind de cazare inedită, în singura tabără urbană din capitală. 

Program: Duminică - Miercuri, Miercuri - Sâmbătă (în vacanța de vară)
Contact
: 0751.261.479, tabere@operacomica.ro

Party OCC

Pentru o aniversare de neuitat, te așteptăm la Opera Comică pentru Copii într-un cadru de poveste. Tu aduci tortul și invitații iar noi garantăm distracția și zâmbetele!

Program: Sâmbătă - Duminică: 10 - 19 
Contact
: 0751.092.780 (Party Escape Room), 0751.261.479 (Party Spectacol), 0751.092.780 (Party Aventura Parc), party@operacomica.ro

Atelierele Micul Artist
Dacă ai până în 18 ani, te invităm să-ți dezvolți talentele și abilitățile din peste 30 de domenii creative și vocaționale alături de specialiștii noștri. Atinge-ți potențialul maxim prin intermediul educației non-formale, la OCC.

Program: Luni - Vineri, 16 - 20 & Sâmbătă, 10 - 14
Contact
: 0724.385.343, miculartist@operacomica.ro

Voluntariat la OCC
Voluntarii noștri sunt oamenii de încredere care te ghidează către săli, care te ajută cu informații și care întotdeauna îți oferă un zâmbet! Dacă și tu îți dorești să pășești în spatele cortinei, te așteptăm în echipa voluntarilor OCC.

Program: Sâmbătă - Duminică: 10 - 19
Contact
: 0751.261.479, voluntariat@operacomica.ro


Festivalurile OCC


Festivalul Opera Copiilor 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Opera Comică pentru Copii organizează anual Festivalul “Opera Copiilor”, oferind spectacole în premieră și activități în aer liber pentru întreaga familie.
Perioadă: Mai - Iunie, anual

Link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=9uaqiuDGdOU

Festivalul Poveste de Crăciun
Finalul anului este un prilej de bucurie, iar Opera Comică pentru Copii accentuează magia sărbătorilor de iarnă printr-o serie de activități care culminează cu spectacolul-eveniment “Poveste de Crăciun”.
Perioadă: Decembrie - Ianuarie, anual

Link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=IyUHKwsxh9w

Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului
Muzicieni celebri din 7 țări se întâlnesc în mijlocul verii în București pentru a oferi publicului român cele mai apreciate concerte de cameră, în cadrul unui festival adresat familiei.
Perioadă: Iulie, bienal

Link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=fdY1BNQnPeg

Festivalul Enescu pentru Copii
Festivalul Enescu pentru Copii, reproduce în oglindă, într-un format adaptat înțelegerii micilor melomani, programe din concertele Festivalului Internațional George Enescu, eveniment căruia îi este asociat.
Perioadă: August - Septembrie, bienal

Link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=XGGfr3-98ZY